We zijn allemaal takken van dezelfde boom

Ik zat gisteren in een luie stoel buiten het spel te bekijken van de talloze zwaluwen die hun kroost aan het voeren zijn, hun nestjes aan het proper maken (ten koste van mijn terras) en de regelmatige liefde, haat-spel-momenten onderling. Ik kan er urenlang naar kijken, naar hun stemmetjes luisteren die hun emoties weerspiegelen, een en al bedrijvigheid.

Zwaluwen die komen is voor mij het begin van het mooie seizoen, hun vertrek kondigt meteen het najaar aan…

Eigenlijk heeft een mens niet meer nodig dan de tijd af en toe eens stil te zetten en eens de natuur te bekijken, een groep spreeuwen die passeren, een drietal vlinders die heel druk voorbijfladderen, in een leven van 1 dag. Tijd is een rijkdom geworden, een luxe, zeg ik altijd.

Wayne Dyer zei ooit: ‘ Je krijgt wat je bent, niet wat je wil. We weerspiegelen dat wat we van binnen zijn.’ Daar zit toch wel veel waarheid in, vind ik.

Is het nu toch zo moeilijk om gewoon vriendelijk te zijn, hulpvaardig, de andere eens niet te beoordelen, eens respectvol om te gaan met wie je op je weg tegenkomt?

En kom, zeg nu niet dat de wereld veranderd is, want ‘wie’ is de wereld?  Wie zijn ‘ze’?

Als de mensheid zou kunnen vergeleken worden met een boom waarvan alle mensen takken zijn, dan zijn we toch allemaal stukken boom? Dus van 1 en hetzelfde gemaakt?

Om dingen te zien manifesteren in je wereld is het noodzakelijk van je op 1 lijn te zetten met de grote boom, met je Goddelijke Bron.

Je bent nu eenmaal een spiritueel wezen, enkel spijtig dat mensen dit vaak beseffen als ze een dierbaar iemand verliezen of ze zelf heel ziek worden en het einde van hun aardse leven nadert.

Als  God een absoluut wezen is en dus perfect hoe zou hij dan ‘onperfecte’ mensen kunnen maken?

Iedere dag opnieuw gaan er zo’n 60.000 gedachten door je hoofd.

Als je je gedachten nu eens zou willen veranderen, kan je misschien ook je leven zien veranderen. Waarom het dan niet proberen? Wat verlies je met te testen?

Alles is steeds perfect in het nu-moment. Ik hoor je zeggen dat dat allemaal mooie woorden zijn in deze tijd van jihadisten.

Weet dat bij iedere goede daad die iemand stelt er steeds een ander iemand een negatieve daad stelt. Dit heet dualiteit.;)

Echter hoe meer iedereen zich focust op  al de negatieve dingen ( en daar krijgen we via de media volop waar voor ons geld!),  hoe meer van die negatieve dingen we gaan krijgen.

Deze wet is universeel. Waar je je op focust groeit!. Ik blijf het herhalen want het is waar!

Hoe meer je je focust op problemen, hoe meer je er zal krijgen. Om dit te begrijpen ga je best eens terug in je verleden en zoek maar  eens een paar voorbeelden.

Ik wed dat je de ‘dots’ wel zal vinden.

Toeval bestaat niet, er is steeds een Georganiseerde Intelligentie achter alles.

Alles dat je be-leeft is steeds op het perfecte moment op je weg gezet. Dit begrijp je maar pas als je achterom kijkt in de  tijd. Eens je dit begrijpt,  kan je  je hierop baseren om je toekomst te verbeteren.

Als je op iemand een label plakt dan is dat vragen om conflicten. Je ego ziet jezelf steeds als apart van de andere.

De 9 maanden dat je in de buik tot ontwikkeling kwam, was je het werk van God. Maar meteen bij je geboorte is je EGO ontstaan en aan het werk geschoten.

Wat is je ego feitelijk?

Het ego is een collectie van: ‘Ik ben wat ik heb, wat ik doe, wat ik denk van andere mensen, ik ben apart van de andere, ik heb wat jij niet hebt, ik domineer je.’

Vanaf het moment dat je dat ego kan loslaten, gaan de dingen die je wilde in je leven maar nooit kreeg, beginnen opduiken als vanzelf.

Alles draait  in feite om ‘geven’. De andere ver-geven, zoniet houd je al die haat vast. (en dit bedoel ik letterlijk)

Probeer als oefening eens te observeren als je naar het nieuws kijkt, wat ze je proberen te vertellen en hoe je er ‘onbewust’ emotioneel bij betrokken geraakt. Observeer jezelf eens en probeer die emotie eens los te laten en objectief te zien hoe je bv alleen nog maar via de media fysiek en mentaal gedwongen wordt om je zo of zo te voelen.

Als je observeert en vaststelt, kan je er ook wat aan doen, namelijk negeren en zo vermijdendat  het je gedachten en emoties meeneemt.

Sowieso is de wereld wat ze is, namelijk DE realiteit en hoe meer je je eraan ergert, daarmee verbeter je ze niet.

Ik denk persoonlijk dat wanneer iedereen binnen zijn eigen kring begint te kunnen ‘vergeven’ en niet te oordelen, vriendelijk te zijn en respectvol, dit een rimpeleffect zal geven zoals een steen die je in het water gooit.

Doe je mee? Voor mij is dit de enige uitweg naar een betere wereld…Focus je eens op positief nieuws! Start vandaag nog, de wereld heeft je nodig!

 

    Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

    Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


    ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

    Deel je mening

    *