Wanneer je verbeelding een negatieve reactie heeft, stop ze dan meteen!

“Lepra komt niet van buitenaf. Kanker evenmin. Alles zit van binnen. Lees de krant en reageer. Die reactie zet een beweging op gang, hetzij boosheid, frustratie of irritatie. Eens dat het gevoel verdwijnt, waar gaat dat dan naartoe? Terug naar sluimeren, diep binnenin jou, want jij bevat de wereld en al dat er in is” – Neville Goddard

Ik citeer ook nog dit van Neville:

Als je leest dat een onschuldige jongen vermoord werd en je reageert hier emotioneel op, dan activeer je iets van binnen. Het kan morgen een tandpijn of een maagpijn zijn. Ik weet niet wat het zal zijn, maar God laat niet met zich spotten. Als je een reactie zaait, dan oogst je een actie, want God en jij zijn één.’  

Je tragedies aantrekken, je boos maken over onrecht, angstig worden, je druk maken over alles wat je in de media leest of ziet of hoort. Dit zijn allemaal reacties. En al deze reacties zijn de oorzaak van negatieve dingen die je overkomen. Als je het nieuws leest of op TV de actualiteit volgt, is het voor je geest heel eenvoudig om afgeleid te worden en hierop te reageren. Het gevolg hiervan is dat de gevolgen van deze emoties zullen opduiken in je leven.

 

Wat kan je hier tegen doen?

Natuurlijk kan je je niet afsluiten van de wereld en sowieso zal je herhaaldelijk slecht nieuws horen tijdens je dag en er op reageren.

Hoe kan je de cyclus stoppen?

Ik kan je adviseren van volgende 3 stappen te volgen:

1. Stop meteen je reactie. Ook al zit je midden in een zin of in een conversatie. Stop! Wacht niet langer! Voed de reactie geen seconde langer.  Ieder seconde dat je ze voedt, groeit ze in jouw leven.  Laat ze bezinken.Ontdek dat je grootster bent dan eender welke ‘staat’. 

2. Doe meteen een REVISIE: Stop met wat je aan het doen bent en beeld je een moment in dat je die reactie gewoon niet had. Doe het heel snel, zo wordt het snel een onverschillig iets. Onverschillig worden houdt in dat het neutraal wordt en je het kan loslaten.

3. Rond af met een positieve en liefdevolle actie. Hiermee bedoel ik doe iets positiefs, zo neutraliseer je de negativiteit.

 

Ik geef een voorbeeldje.

Onlangs zag ik een flyer over een hondje dat zoek was. Het hondje behoorde toe aan een gehandicapte jongen.

Meteen voelde ik een reactie zich vormen binnenin mezelf. Ik probeerde me het jongetje voor te stellen en zijn emotie te voelen nu zijn hondje kwijt was. En tegelijk hoopte ik dat dat hondje toch maar niets zou overkomen of dat iemand hem zou gestolen hebben met slechte bedoelingen…Mijn verbeelding nam toe…

1.Ik stopte meteen.

2. Ik reviseerde de hele scène, ik zag heel duidelijk voor me dat de hond was teruggevonden en dat hij veilig en wel terecht was bij zijn gelukkige eigenaar. Ik ging dus naar neutraal en kon het loslaten.

3. Ik heb thuis een hond en gaf haar een extra dikke knuffel omdat ze toch zo’n dotje is.

 

 

 

    Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

    Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


    ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

    Deel je mening

    *