Chakra’s, hun blokkages en mogelijke oplossingen

 

Chakra’s zijn te vergelijken met 7 ronde, draaiende energie’kolken’.

Ze beginnen in je staartbeentje en lopen door tot aan de kruin van je hoofd.

Het zijn de levenspunten van je lichaam en hun individuele toestand is van vitaal belang voor je totale welzijn.

Waarom gaan er in je leven vaak zoveel dingen de verkeerde kant uit?

Het antwoord zou wel eens kunnen zijn dat de chakra’s die verantwoordelijk zijn voor dit aspect van je leven disfunctioneren.

Conclusie is dus dat je dit punt (deze punten) zelf moet gaan versterken.

Vandaag worden meer en meer mensen zich bewust van deze oude wetenschap.

 

Bekijken we dit eens wat van dichterbij en zien we even hoe die Chakra’s jouw leven kunnen beïnvloeden.

Ieder chakra heeft zijn eigen ‘persoonlijkheid’ die elk een aspect van je leven controleert.

Wanneer je een bepaald tekortkomen van iets ervaart, is het mogelijk zo dat een bepaalde chakra niet afdoend werkt.

Hoe kan je dat weten?  Eenvoudigweg door naar je leven te kijken en te zien wat er niet goed draait.

 

0. De nul chakra (bevindt zich onder je voet).

Hij is verantwoordelijk voor jouw persoonlijke levenservaring.

Deze chakra is geblokkeerd wanneer je dingen wenst maar niet kan bereiken, als je je onzeker voelt in beslissingen, als je geen doel hebt, als je niet vooruit kan met je leven.

1. De Staartbeen chakra (beïnvloedt je carriere en je visie tot geld)

Deze chakra is geblokkeerd of niet werkzaam genoeg wanneer je vast zit in een job die je niet graag doet, je nooit genoeg geld hebt, bang bent om gaan te shoppen voor wat het je gaat kosten, je in (diepe) schulden zit, je je oncomfortabel voelt in je eigen huid.

2. De Heiligbeen chakra (staat voor je sexualiteit  (lage buik onder de navel))

Hij is gesloten of zwak wanneer je seks verbindt met schuld of pijn, wanneer je geen tijd neemt voor sex, wanneer je jezelf als sexy bekijkt maar je tegelijkertijd afvraagt wie jou nu zou willen. Het ondermijnt tegelijkertijd je zelfvertrouwen in je nulchakra.

3. De ‘Persoonlijke Kracht’- Chakra (beïnvloedt je zelf-achting.(net boven je navel))

Hij is gesloten of zwak wanneer je jezelf onwaardig vindt, wanneer je moet antwoorden op belangrijke vragen tot het nemen van beslissingen die je leven kunnen beïnvloeden.

Je voelt je het slachtoffer van de wereld, je hebt vaak last van maagmijn en angst in je maagstreek.

Je vraagt je af of je ooit de ware zal vinden.

4. De hartchakra (beïnvloedt je relaties, de liefde en je zelf aanvaarding.  Hij bevindt zich in het centrum van je borst)

Hij is gesloten wanneer je je eigen relaties om zeep helpt door bv.voortdurend mensen te wantrouwen, vaak boos bent en de vrees hebt om je zelfstandigheid kwijt te raken wanneer je te veel rekent op iemand anders. Je hebt vaak meningsverschillen met je familie of vrienden. Je bent steeds op je hoede om niet gekwetst te worden door iemand.

5. De keelchakra (beïnvloedt je zelf-uitdrukking, je mening)

Deze is gesloten wanneer je voortdurend voelt dat niemand zich druk maakt over jouw mening en dat jij eigenlijk van jezelf vindt dat je niets waardevols te zeggen hebt. Je valt op als ‘de stille’ en je schuilt vaak bij ‘volgende’ mensen die steeds gedwee akkoord gaan met de mening van anderen Je hebt vaak last van een zere of gevoelige keel.

6.Het derde oog- chakra (bevindt zich tussen de wenkbrauwen en staat voor je intuitie).

Het is geblokkeerd als je je hulpeloos en onbeslist voelt bij het moeten nemen van beslissingen omdat je ondertussen misschien zelfs gekend staat bij iedereen als diegene die steeds de verkeerde keuzes/beslissingen maakt. Je voelt je spiritueel verloren en je weet niet welk je eigenlijke missie hier is. Je hebt vaak hoofdpijn en je voelt vaak een spanning ter hoogte van je wenkbrauwen

7.De kruin-chakra (beïnvloedt je connectie met de BRON)

Het is gesloten wanneer je weinig tot geen verbinding voelt met een hogere kracht en je je heel vaak eenzaam en verlaten voelt. Je voelt je onwaardig voor het ontvangen van spirituele hulp en je bent zelfs misschien boos omdat je denkt dat een hogere macht je verlaten heeft. Je hebt vaak last van migraines en drukkende hoofdpijn.

 

 

Op welke verschillende manieren kunnen chakra’s gezuiverd en hersteld worden in hun kracht?

1. Reiki

Door gebruik van het eigen lichaam en zijn persoonlijke energiesysteem kan de Reiki- meester energieblokkages in een andere herstellen.

2. Tai chi

Dit is een oeroude traditionele helingswetenschap die ervan uitgaat dat het lichaam natuurlijke patronen van ‘chi’ (energie) heeft. Ziekten kunnen ontstaan volgens hen door onjuiste lichaamsbewegingen.

3. Acupunctuur herkent de chakra’s als de hoofdenergie in het lichaam. Dit is ondertussen algemeen erkend.

4. De Chi Quong of Qi Gong is een mandarijnse term voor het chakrasysteem. Hier ook gaat men door meditatie en bewegingen de stroom van CHI bevorderen doorheen alle meridianen.

5. Heling door gebruik van kristallen of stenen

De kristallen of stenen worden op de betreffende chakra punten geplaatst.

Ieder gesteente heeft zijn eigen helende vibraties die kunnen bijdragen tot het losmaken van blokkages in de chakrapunten.

6. Emotional Freedom Technique (EFT)

     Ook vermeld als Energy Frequency Tapping

Dit is een soort van alternatieve psychotherapie waarbij je trauma’s kan verwerken door de bepaalde accupunctuurpunten aan te tikken en zo de energie terug op gang te brengen

7. NLP (Neuro linguistisch programmeren).

Hierbij ga je je eigen brein als het ware ‘klaren’ op beleefde trauma’s en je visie op oude gedachten of visies volledig herprogrammeren.

8.Meditatie

Hierbij hoef ik  je waarschijnlijk niets meer te vertellen. Duizenden mensen mediteren dagelijks om hun blokkages te kunnen oplossen door relaxatie.

9.Rapid Eye Technologie (RET)

Wanneer je emoties te sterk werken en je daardoor helemaal leegzuigen is RET een oplossing.

In RET wordt je REM slaap nagebootst waardoor je je onderbewuste beter kan identificeren op vlak van angsten, stress en ongewenste emoties.

10. Visualisatie

Naast meditatie is dit een bijzonder populaire en zeer effectieve helingsmethode.

Het is jezelf zodanig een beeld voorstellen van het te bereiken of gewenste doel en hierbij aan toegevoegd de emotie die dit zou teweegbrengen zodat je je onderbewustzijn kan programmeren om te bereiken wat je wil.  Het is leven ‘alsof je al ‘ bereikt hebt wat je wil zowel in beeld als in emotie.

11.Thai Yoga Therapie

Zou ontwikkeld zijn door een tijdsgenoot van Boeddha. Het is een fysieke meditatie om je energielijnen te openen en tegelijk accupressuur punten te gebruiken voor iedere chakra.

Het voedt je lymfesysteem, verlaagt de bloeddruk en verbindt je lichaam met je energetische spirituele aard.

 

Hiermee kan je misschien al op weg om eens te googlen naar meer….

 

Succes!

 

  Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

  Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


  ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

  Comments

  1. Emmeke zegt:

   Pakkend en inspirerend. Om stil van te worden

  Deel je mening

  *