Neville’s leer kan je leven veranderen

 

 

Lees en herlees de quote van Neville Goddard op de foto eens een paar keer door. Want waar en hoe begin je met Neville uit te leggen?

Na heel wat lectuur van schrijvers en goeroes met goede of minder-goede bedoelingen, kwam ik de lezingen tegen van Neville Goddard. In Amerika hebben ze er zelfs een werkwoord voort: ‘Nevillizing your goal’. Ik was zijn naam al verschillende keren tegengekomen maar voor ongekende redenen had ik er niets mee gedaan. Tot de dag dat mijn curiositeit zodanig werd geprikkeld dat ik bij mezelf dacht:’Google him’. Ik kwam terecht op Youtube, tal van pdf-documenten van zijn lezingen. Ikzelf ben katholiek grootgebracht, maar niet echt beoefenend. Laat me mezelf eerder spiritueel open-minded noemen. Toen ik dus één van zijn eerste PDF documenten las, klikte ik direct door want ik dacht even dat ik op documenten van een of andere Jehova-volgeling was terecht gekomen.

Tot ik een groep tegenkwam op FB van mensen wereldwijd die allemaal ‘fan’ waren van Neville. Toen ik al hun enthousiaste verhalen las over ‘nevillizing your goal’ was mijn interesse opgewekt om toch nog een keer naar dat fameuze eerste PDF document terug te gaan en er mijn tanden eens in te zetten, en jawel, dit keer tot het einde.

Toen ik dat gelezen en herlezen had, kwam ik tot de vaststelling dat ik met mijn katholieke opvoeding in de lessen godsdienst nooit echt ooit veel gehoord had over de Bijbel-inhoud en interpretaties. Mijn kennis stopte duidelijk met een paar mooie verhalen uit het Oude testament met Mozes, Abraham en nog een aantal boeiende verhalen en personages ons verteld door een onderwijzeres met een goeie vertelstijl. In het secundair kwam daar het Nieuwe testament bij, in de zin van Parabels over het leven van Jezus, zijn mirakels en wat uitleg over onze voornaamste feesten zoals Kerst, Pasen,Pinksteren, OHHemelvaart, zodat we toch allemaal wel ‘mee’ waren als ‘goede christenen’.

Toen ik Neville’s document had gelezen was ik getriggerd. De Bijbel is helemaal geen ‘mooi’ verhaal van personages die ooit lang geleden geleefd hebben, maar zijn stuk voor stuk symbolische figuren of zoals hij het noemt ‘staten’. Er bestaat geen ‘staat’ in onze wereld, die niet vermeld zou staan in de Bijbel. Ieder van ons is ‘een staat’. En staten kan je wijzigen door je verbeelding. Want je Verbeelding staat voor God. Hij staaft dit met teksten en voorbeelden uit de Bijbel.

Mijn interesse in de Bijbel is ondertussen serieus wakker gemaakt, temeer omdat door dit alles te begrijpen je ook je leven anders en beter kan maken. Alles maar dan ook alles is ter herleiden tot ‘IK BEN’. ‘Ik ben’ betekent dat je BEWUST BENT  (je bewustzijn).

‘Ik ben’ betekent in het Hebreeuws ‘JAWHEH’, GOD dus. Telkens je ‘Ik ben’ zegt, spreek je Gods naam uit.

Als taallerares te zijn geweest viel het me ook op dat ‘IK BEN’ de eerste woordjes zijn die je leert in een vreemde taal.

Ik citeer Neville:

“‘We zeggen dat de Verbeelding van God en de mens 1 en hetzelfde zijn. En dit is zo zo ver als je in de tijd kan teruggaan. Werelden worden geschapen en in stand gehouden door ‘dezelfde Kracht die ook onze directe leefomgeving in stand houdt. We zeggen dat die Kracht dezelfde is maar we onderscheiden een groot verschil tussen de Kracht die het universum in stand houdt en de Kracht die onze omgeving in stand houdt. Het verschil zit hem enkel maar in de intensiteit van de verbeelding. Dus, als we de intensiteit van de verbeelding verhogen, zullen we steeds grootsere dingen verwezenlijken. Zo zie ik in mijn droom dat ik eerst moet leren ‘sterven in wat IK BEN‘ opdat ik zou kunnen het soort leven leiden dat ik wil

Ik stel vast ondertussen in mijn persoonlijk leven dat het toepassen van de principes juist zijn.

Door het open te leggen voor iedereen die dit leest, hoop ik van mensen te leren inzien dat ze hun leven zelf kunnen bepalen in plaats van lijdzaam dingen te ondergaan.

Neville heeft zijn theorie verdeeld in 2 delen: ‘The law and the Promise’, ‘De Wet en de Belofte’.  In ‘De Wet’ legt hij uit HOE iemand zijn leven kan veranderen door zijn verbeelding op de juiste manier te gebruiken. In ‘De Belofte’ verklaart hij die Wet door de uitleg te staven aan de hand van de Geschriften en ‘personages’ uit de Bijbel. De gehele Bijbel wordt dan plots een heel ander verhaal dan dat wat je tot nu toe er zou kunnen uit begrepen hebben.

Ben je niet geïnteresseerd in het religieuze aspect BIJBEL, niets hoeft!

Je kan vast en zeker gebruik maken van DE WET om je leven te veranderen.

Heel graag lees ik je vragen hieromtrent. En die hoeven niet gepubliceerd te worden hier tenzij je dat zou willen.

 

    Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

    Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


    ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

    Deel je mening

    *