Napoleon Hill

 

 

 

 

 

Napoleon Hill was een Amerikaans auteur en wordt beschouwd als een icoon voor zijn invloed op miljoenen mensen om ze te leiden naar een succesvol leven of carrière.

Hij werd geboren op  26 oktober 1883 in Virginia. Hij is als het ware de vader van de persoonlijk succes- literatuur.

Zijn boekje  ’Think and Grow Rich’ word aanzien als een van de bestselling boeks aller tijden. Dit boekje heeft miljoenen mensen geholpen om hun levensdoelen te bereiken.

Hill’s leven zelf is nogal gekleurd verlopen: jonge rebel, zijn moeder vrij snel gestorven en gelukkig opgevangen door zijn stiefmoeder, verschillende huwelijken en 3 kinderen en verder veel ups en downs in zijn carrière .

Als jong journalist en inspirerend schrijver werd hij gesmaakt door velen.

Tal van zijn conferenties kunnen nog steeds bekeken en beluisterd worden op Youtube.

In 1908 Hill ontmoette hij Andrew Carnegie, één van de meest rijke en invloedrijke mannen van die periode.

Carnegie zei Hill dat hij geloofde in een succesformule die voor iedereen verstaanbaar en uitvoerbaar was. Hij droeg Hill op om 25 jaar van zijn leven te besteden aan het ondervragen van allemaal rijke Amerikanen over hun manier om succesvol geworden te zijn en om te concluderen dat er inderdaad een rode draad loopt door de succesfilosofie en ook van die uit te werken.

In zijn schrijven accentueerde Hill vrijheid, democratie, kapitalisme en harmonie als grondbeginselen voor succes. Hij geloofde er sterk in dat negatieve emoties zoals angst en egoïsme de redenen zijn van falen.

Een van de meest opzienbarende verhalen is dit van zijn eigen zoon Blair, die geboren werd zonder oren en doofstom. Dokters geloofden er niet in dat hij ooit zou kunnen horen of spreken. Maar Hill paste zijn filosofie toe op zijn zoon die dank zij geloof en vertrouwen in zijn einddoel er toch in slaagde om een zo normaal mogelijk leven te leiden.

Hill’s leven is zeer turbulent geweest, maar zijn erfenis aan ons zijn wel de talloze boeken die al heel veel mensen geïnspireerd hebben om van hun leven een succesverhaal te maken.

Hill stierf in November 1970. Zijn familie betaalde de prijs van een turbulent leven, maar alle generaties die nog gaan komen zullen vast en zeker nog gemotiveerd en geïnspireerd geraken door zijn werk.