Katie Byron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katie is geboren in Texas (VS) en groeide op in Californië in een eenvoudig gezin met een papa die werkte als treiningenieur en een thuiswerkende mama.

Na een eerste mislukt huwelijk,  3 kinderen en een tweede huwelijk dat op springen stond was ze in 1986 herleid tot een wrak met regelmatige depressies, eetstoornissen, verslaafd aan codeïne en alcohol. Ze vroeg uiteindelijk zelf om opgenomen te worden voor behandeling.

Na 2 weken beleefde ze als het ware een plotse ‘verlichting’ in haar manier van denken en zo ontstond The Work, haar methode om  te leren omgaan met uitdagingen en gevolgen van het vasthouden aan verkeerde ideeën.

Ze begon kleine bijeenkomsten te organiseren in haar buurt om  haar methode kenbaar te maken en zo mensen te helpen bij bv overgewicht, en andere slechte gewoonten.

In de jaren 90 volgden de openbare workshops.

Ze beschrijft haar theorie als volgt:

‘Ik ontdekte dat als ik mijn gedachten geloofde, ik leed, en wanneer ik ze niet geloofde, ik niet leed. En dat dat zo was voor iedere mens. Zo eenvoudig kan vrijheid zijn. Lijden is een optie.  Ik vond een vreugde die me nooit meer losgelaten heeft.’

 

Ze vertrekt van 4 vragen die je een eenvoudige maar wel radicale zelf-analyse en confrontatie doet ondergaan.

Om uiteindelijk te constateren dat alles wat je beleeft in je omringende wereld enkel maar een reflectie is va je eigen innerlijke.

Je wereld is je spiegel.

Het is een zeer aangename, inspirerende, eenvoudige en soms humoristische vrouw.

Tip: Het is een aanrader om op Youtube wat opzoekwerk te doen.

Je kan ook ‘Het kleine Boekje’ gratis downloaden . Google it!