Je Verbeelding kan je realiteit worden. Hoe?

Dit is materie voor iedereen.

Ben je topsporter en ben je de eeuwige tweede? Je bent student en staat voor een examen dat je niet meteen ziet zitten…

Je zoekt een bepaald soort woning op heel korte termijn?

Je wil in je relatie je partner en jezelf gelukkiger zien…

Je bent op zoek naar de ideale partner voor jou?…

Je wil graag meer verdienen of een betere job?….

Je collega op het werk haat jou en je kan zo niet verder leven met hem/haar iedere dag…

Je wordt gepest….

Met een juist gebruik van je verbeelding kan je je levensomgeving zelf beginnen veranderen.

Wist je dat je uiterlijke wereld enkel maar de echo is (de weerspiegeling) van je innerlijke wereld.

Met andere woorden als je wil dat je omgeving verandert  dan is er maar 1 oplossing en dat is jezelf veranderen.

Dit geeft een rimpel effect zoals een steen die je in het water gooit. Als jij verandert, verandert automatisch je omgeving.

Niemand kan iemand veranderen, dus steek daar geen energie in.

‘Waar je je op focust groeit’, zei ik al zo vaak, maar wat bedoel ik daar mee?

Stel dat je geobsedeerd bent met het idee dat je je zorgen maakt om je financiële toestand. Je wil iedereen kunnen betalen maar er is steeds een nijpend tekort aan financiën. Iedere dag opnieuw is een strijd om rond te komen. Iedere avond kruip je in bed met zorgen in je hoofd… Elke morgen word je wakker met die riem rond je maag…

Waar je je op focust groeit. Je focus ligt op geld tekort, dus wat krijg je?  Opnieuw en telkens weer: geld tekort en dit wordt een rat race. Je geraakt daar niet meer uit.

Je gedachten van vandaag worden je wereld  van morgen.

Het is zo dat je enige oplossing is je focussen op iets totaal anders. Negeer het als je innerlijke stemmetje je vertelt dat je niet gaat rondkomen.

Wat moet je dan wel doen?

 Focus je op je nieuwe doel. Wat wil je precies? Waarom wil je dat? Hoe zou dat nieuwe doel je leven veranderen? Hoe zou je leven eruit zien mocht je dat doel al bereikt hebben?

Maak een ingebeelde scène waarbij je jezelf ziet in de nieuwe situatie. Vooral be-leef de scène met al je zintuigen.

Dus sleutel is van NIET te kijken NAAR je doel maar te kijken VANAF je doel alsof je al hebt of bent, dat wat je wil zijn.

En dit heet BIDDEN. Bidden is niet op je knieën in de kerk zitten met gevouwen handen, nee, bidden is VANAF je doel kijken alsof je al hebt of bent wie of wat je wil zijn.

Dit herhaal je zo vaak tot je er op een bepaald moment een zodanig gevoel bij krijgt alsof je ontploft van geluk van binnen. Eens je dat gevoel ervaren hebt, laat het dan los… het zal zichzelf gaan verwerkelijken.  Daar mag je zeker van zijn voor de volle 100%.

Hoe lang kan het duren dat dit zich voltrekt? Alles komt steeds bij jou ten gepasten tijde voor jou en vooral alles hangt af van de ‘naturelle’ staat die je ervaart bij het jezelf inleven in de scène. Hoe natuurlijker ze aanvoelt hoe beter je jezelf erbij voelt en dus hoe geloofwaardiger ze voor jou overkomt. En hoe meer vertrouwen je er ook zal in gaan ontwikkelen dat het zich gaat verwerkelijken.

Als dat innerlijke stemmetje van de REDE je tot orde roept en je zegt dat je gek bent, wel, negeer dit dan meteen. Er zijn dingen die zich aan het werk gaan zetten om je doel bereikt te zien maar die voor ons mensen niet verklaarbaar zijn. Focus je asap terug op je doel en heb geduld.

Een kind heeft van nature een heel actieve verbeelding die vaak bij het opgroeien in de kiem gesmoord wordt.

Tracht je verbeelding te trainen. Test wat ik je hier zeg. Probeer het! Wat heb je te verliezen?

Begin met kleine dingen als je doel te stellen.

Bv. je wasmachine is stuk en je moet een nieuwe kopen maar je kan daar financieel deze maand geen geld voor uittrekken. Beeld je in dan in dat je je eerste was steekt in de nieuwe machine. Je ziet ze al geïnstalleerd staan bij je thuis. Eender wat, beleef die ene scène alsof je de machine al hebt en hoe ze jouw situatie verbetert. Doe dit in de 1ste persoon (IK), beleef het als IK én in de tegenwoordige tijd.  Maak van DAAR ,HIER en maak van DAN, NU!

Laat me eens iets weten als het je lukt! Zou me plezier doen! Misschien gaan er dan nog mensen volgen! Succes!!

 

 

 

 

 

 

    Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

    Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


    ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

    Deel je mening

    *