Je gemoedstoestand kan je verdere toekomst bepalen.

Ik las vandaag een artikel van een vrouw die zich meer dan 20 jaar van haar leven heeft laten beïnvloeden door de woorden van haar psychiater.

Ze was ooit naar een psychiater doorverwezen geweest. Hij had haar gezegd met een bepaalde stemtoon die voor haar doorslaggevend was geweest, dat ze ‘altijd problemen zou hebben met mannen en relaties’.

De vrouw was zo onder de indruk van wat hij haar verteld had en vooral, dat wat meest was blijven hangen, was ‘de manier waarop, ‘de stemtoon’ van de psychiater. Ze voelde het ‘letterlijk’ aan als DE waarheid over haar. Sindsdien heeft ze nooit meer een relatie gehad. Het werd de ene ontgoocheling na de andere.  Kan je je haar leven voorstellen?

Het tragische aan de hele zaak is, dat ze dusdanig onder de invloed is geweest  van de zogezegde  ’waarheid’ van de psychiater dat ze hierdoor meer dan 20 jaar van haar leven verkwist heeft.

Ze was zo zeker van de waarheid van ZIJN woorden dat ze er haar eigen realiteit van gemaakt heeft. Ze heeft letterlijk van zijn woorden HAAR leven gemaakt.

Wanneer je een bepaalde stemming of emotie voelt opwellen en je onderhoudt die, dan kan je er zeker van zijn dat je mensen zal ontmoeten die evenals jij diezelfde staat hebben.

Het spreekwoord zegt: ‘Soort zoekt soort.’  En dat is een waarheid.

Het gaat zelfs zo ver dat zelfs objecten hierdoor beïnvloed worden.

Ik heb hier zo een boek staan met een tekst  voor iedere dag. De schrijver beweert dat als je het boek wil lezen je het kan doen blad voor blad zoals je normalerwijze een boek leest of je kan het iedere dag openslaan op een willekeurige pagina en je zal merken dat die pagina net overeenstemt met dat wat je bezig houdt op dat moment. En… het klopt telkenmale.

Besef goed dat alles reageert op je stemming. Wees daar ZEKER van!

Je constante stemming beïnvloedt heel zeker je nabije of verdere toekomst.

Besef ook dat woorden door jou uitgesproken tegen iemand anders  - net als bij die vrouw en haar psychiater- kunnen blijven hangen in het hoofd van die persoon. Wees dus voorzichtig WAT je tegen anderen zegt. Vooral kinderen zijn daar overgevoelig aan. Zo ontstaan vaak de latere complexen.

Dat wat jij ziet als de realiteit is NIET  DE realiteit. Met andere woorden, dat wat JIJ denkt over iets of iemand is niet dé realiteit. Dit is wat jij ervan maakt, hoe jij ze ziet in jouw bepaalde stemming of visie van dat moment…

Een voorbeeldje…

Eenzelfde tafel kan op verschillende manieren bekeken worden, afhankelijk van je stemming.

Het kan goede herinneringen oproepen, een sfeer van gezelligheid, van samenzijn of de herinnering aan een slaande ruzie. Door de tafel herinner je je bepaalde scènes waar je die tafel mee verpersoonlijkt als het ware.

Het is dus je stemming die ook bepalend is voor wat komen gaat.

Het is zeker niet je toekomst die je stemming gaat bepalen, het zal eerder andersom zijn.

 

 

 

    Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

    Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


    ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

    Deel je mening

    *