Hoe kan je verbeelding jou helpen?

 

‘Logic will take you from A tot B

Imagination will take you everywhere…’  

Einstein

 

 

 

 

 

 

 

Stel je nu eens voor dat je aan het dagdromen bent…..

Als je dat zou willen, kan je bijvoorbeeld een bepaalde scene in die droom stilleggen zoals in een film een bepaald beeld stilgelegd wordt.

Ik geef een voorbeeld: Er dwarrelt een blad van een boom. Je kan in je droom dat blad laten stilhangen in de ruimte zodat het niet langer meer valt. Tot je plots beslist om het beeld te laten verder lopen en het blad verder naar beneden valt….

Wat wil dit zeggen? Wel dit betekent dat je door jouw actie (het dagdromen) dat blad leven en actie geeft. Je bent dus een wezen dat wezenloze dingen zoals dat blad in je verbeelding, leven kan geven.

Kinderen zijn daar meesters in… Hun verbeelding is grenzeloos. Ooit was jij ook dat zorgeloze kind dat kon wegdromen. Als volwassene heb je dat grotendeels afgeleerd door de soms harde wereld waarin je leeft.

Maar als ik je nu zou zeggen dat je verbeelding nou net de oplossing zou kunnen zijn voor je problemen.

 

Je bewustzijn is een staat. Hiermee beleef je je dagelijkse realiteit, de zintuiglijke wereld. Hier doe je ervaringen op, goede en ook minder goede en heb je de erbijpassende emoties.

Je onderbewustzijn maakt deel uit van je bewustzijn en is een soort van werkinstrument, dat niet oordeelt, dat subjectief is, en dat 24/24 werkzaam actief is
Wat je bewustzijn het ook voedt ,daar zal je onderbewustzijn naar handelen en tot uitvoer brengen.
In je slaap verenigt zich het bewustzijn en het onderbewustzijn.
Iedere avond neem je ‘je dag’ mee naar bed. Hiermee bedoel ik dat je al je belevenissen (positieve of negatieve) van de voorbije dag meeneemt naar je slaapkamer.
Je bewustzijn geeft alle prikkels van de dag door aan je onderbewustzijn. Op zijn beurt zal je onderbewustzijn  (op onverklaarbare wijze) dingen in beweging zetten om dat wat gevraagd was om te zetten in de realiteit.
Je mag er zeker van zijn dat wat er de volgende dag of dagen staat te gebeuren een rechtstreeks gevolg is van hoe je ‘s avonds naar bed bent gegaan.
Het is dan ook van groot belang hoe je aan je slaap begint want dat alles zal je volgende al dag gaan bepalen.
Een eerste tool  die ik je wil meegeven is dat je  dank zij je verbeelding je dag kan terugspoelen en al wat negatief was tijdens de dag kan omtoveren tot iets positiefs (ook al is het fake wat je jezelf inbeeldt, dat doet er niet toe, het is immers gewoon maar in je verbeelding. Net zoals dat blad dat je liet stilvallen in de lucht)
Ik geef een voorbeeld: Een collega heeft je uitgescholden omdat je iets dringends vergeten te doen was.
Wel, beeld je nu eens in van die collega te horen vertellen tegen je baas, hoe aangenaam het wel is om met jou samen te werken dag in dag uit. En voel hoe je je daarbij voelt als hij die woorden uitspreekt. Maak van TOEN –  NU en van DAAR – HIER. Beleef heel de scene  heel écht, in kleuren, in de tegenwoordige tijd en vanuit de ik-persoon, dus vanuit je eigen lichaam, waar sta je, waar staat je baas en je collega, welke kleren hebben ze aan en jij?…..
Dit doe je zo vaak als nodig tot je je letterlijk super voelt omwille van zijn lovende woorden over jou tegenover je baas.
Wedden dat je volgende dag(en) er heel anders zal (zullen) uitzien?
Meer ‘TOOLS’ in volgende artikels…..
 

    Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

    Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


    ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

    Deel je mening

    *