Geld en geluk aantrekken

Dag lezer,

Zonnige maandag vandaag en start van een nieuwe week weeral.

Ik zag gisteren dat veel mensen bij hun zoektocht op het internet vaak sleutelwoorden ingeven zoals ‘Geld ‘en ‘geluk aantrekken’. Reden dus om eens een kleine post hierover te schrijven vandaag…

Je hoort soms zeggen over iemand: ‘Die heeft altijd geluk!’ of ‘Ik moet nooit op de lotto spelen want ik heb toch nooit geluk!’

Is daar iets van aan of niet?

Sta me toe om je even een paar dingen proberen voor te stellen.

Als je soms reageert op iets of iemand, heb je dan al eens het gevoel gehad dat het is alsof er van binnen iets of iemand observeert wat JIJ aan het doen of zeggen bent? Alsof dat ‘IETS’ van binnen zegt: ‘Hé, wat een rare reactie of stemtoon je nu aanneemt, zeg!’

Je moet daar eens op letten, af en toe lijkt het alsof er een tweede persoon in je zit.

Je hebt zeker al die conversaties met jezelf gevoerd waarbij je dit of dat wil doen en dat er blijkbaar een inwendig ‘iemand’ dan met een vraag of reactie komt aandragen. Ken je dat innerlijke stemmetje dat je er soms zelfs van weerhoudt om bepaalde dingen te doen ?

Wel, laten we aannemen dat je een hoger spiritueel wezen zou zijn dat onsterfelijk is, dat hier in dit leven geboren is en door afkomst en allerhande meegemaakte situaties, een bepaalde ‘staat’ heeft aangenomen.

Ik zou het durven vergelijken met een pop van een poppenkast . Er liggen daar verschillende poppen klaar om te spelen maar zolang niemand zijn hand er in steekt blijven die poppen zielloos. Eens dat de hand ze animeert dan komt er een bepaald ‘wezen’ naar boven en dit wezen gaat bepaalde handelingen stellen in functie van zijn ‘wezen’.

 

Om samen te vatten:

Mijn verbeelding creeërt een bepaalde ‘staat’. Dat is de ‘IK’ die jij hier en nu bent.

Al wat je gaat denken en doen, de gevolgen hiervan, mensen en situaties die  je beleeft zullen steeds relevant zijn tot ‘je staat’, dus de staat die jouw verbeelding ooit geschapen heeft.

Maar als je je verbeelding onder controle houdt en die transformerend maakt in plaats van ‘herhalend’, kan je dus logisch van ‘staat’ veranderen. Met misschien wel eens heel andere gevolgen en situaties en mensen.

Dus is er sprake van iemand die meer geluk heeft of die meer geld kan aantrekken? Wel nee, je hoeft gewoon je verbeelding anders te laten werken waardoor je van ‘staat’ verandert en je een ander leven kan leven.

 

Even een voorbeeld om je te laten nadenken…

Een vriend van mij  -ik zal hem Harry noemen – had het helemaal nooit breed gehad en had op Amazon een boek gekocht over ‘hoe rijk worden’. Hij zat op een gegeven moment in de wachtzaal bij de dokter terwijl hij zijn boek aan het lezen is als plots zijn vriend kwam binnenwandelen. Laat die vriend van hem nou net een zakenman zijn met een bloeiende business, een echt rijk man dus. Mijn vriend  probeerde verlegenweg en een beetje onhandig zijn boekje weg te stoppen. Maar te laat, zijn vriend had het gezien en vroeg hem: ‘Hey ben jij dat ook aan het lezen? Keigoed hé, dat is nu toevallig. Ik ben die ook net aan het lezen!’ Mijn vriend vroeg hem: ‘Jij hebt dat toch niet meer nodig zeker, gefortuneerd als jij bent!’

‘Zeker wel!, repliceerde de andere, ‘ik probeer te leren hoe ik me nog kan verbeteren en verrijken.’

Zie je het verschil in beide ‘staten’?

Harry is verlegen omdat hij zichzelf ‘arm’ vindt en daarom een boek leest dat erover gaat om rijk te worden. (Hier zit de blokkage al!). En omdat hij beschaamd is om als ‘arm’ over te komen durft hij zelfs niet tonen dat hij dat boek aan het lezen is.

De andere daarentegen is helemaal niet verlegen omdat hij nog meer wil dan dat wat hij al heeft en hij moedigt de andere aan om het boek zeker te lezen.

In welke van de 2 personen herken je jezelf?

Door je verbeelding zodanig te laten werken dat je jezelf in een andere staat ziet, ga je die staat kunnen ontwikkelen waardoor er gedachten in je naar boven zullen komen die enkel relevant zijn aan die nieuwe staat. En die gaan zich omzetten in mensen, situaties, dingen die jou daar naartoe zullen leiden.

Snap je nu hoe belangrijk het is van je verbeelding transformatief te gebruiken en niet repetitief zodat je niet langer die oude koeien uit de gracht hoeft te blijven sleuren opnieuw en opnieuw en opnieuw?

 

    Interesse in Nuttige Tips & Weetjes die je leven kunnen verbeteren?

    Schrijf je dan onderaan in op mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een GRATIS cadeau! Lees zeker ook mijn boek De Kracht van je Gedacht - het kan je leven drastisch veranderen!


    ** 100% Spam-Vrij - Privacy-Veilig & Uitschrijven is altijd mogelijk! **

    Deel je mening

    *